Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МОРОЗА ВСІ ВИМАГАЮТЬ СПІКЕРА, А ВІН ТУТ НІ ДО ЧОГО?

Середа, 7 червня 2006, 11:14

Лідер Соцпартії Олександр Мороз заперечує, що ставив ультиматум про участь у коаліції тільки за умови його спікерства.

"У нас є чимало розбіжностей сьогодні. У тому числі наше бачення таке, як сказав Вінський, але це не ультиматум. Це об’єктивна необхідність для суспільства, для забезпечення балансу влади і політичного впливу на інститути влади", - сказав Мороз, додавши, що "про персоналії не йдеться".

"Ми говоримо про представника від СПУ. Це може бути Мороз, може бути не Мороз, не в тому річ", - сказав він.

Водночас перший секретар СПУ Йосип Вінський, коментуючи заяву Мороза, який спростував його вимогу, підкреслив: "ультиматум - це не позиція Олександра Олександровича, це моя позиція і позиція політради".

При цьому він підкреслив, що соціалісти неухильно дотримуватимуться рішення політради, відповідно до якого Мороз повинен обійняти посаду спікера.

Вінський зауважив, що саме соціалісти свого часу пропонували записати в угоді про створення коаліції принцип розподілу посад відповідно до результатів виборів, але саме блок "Наша Україна" відмовся від такого принципу.

"Ми написали так, що у "Нашої України" - перший віце-прем'єр і перший віце-спікер. Питання не в цьому - повинен бути баланс, що означає баланс політичної позиції, баланс у регламенті, баланс у кадрових призначеннях. Якщо цього балансу нема, то ця коаліція - на півроку, а ми хочемо, щоб вона була на 5 років", - пояснив представник СПУ.

"У "Нашої України" є можливість створити інший формат коаліції, без шантажу", - сказав Вінський, відповідаючи на запитання, чи можна позицію соціалістів розглядати як шантаж.

При цьому він ствердно відповів на запитання журналістів про те, чи може "Наша Україна" утворити коаліцію з Партією регіонів.

Раніше він заявляв про те, що Соцпартія продовжить участь в коаліції, якщо їй віддадуть посаду голови Верховної Ради.

В іншому випадку СПУ вийде з переговорів про коаліцію.

Водночас представник "Нашої України" Анатолій Матвієнко назвав цю позицію неприйнятною. Блок наполягає, що як сила, яка набрала на виборах другий результат серед учасників переговорів, має отримати посаду або голови ВР, або прем'єр-міністра.

Українська правда, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування