ЖИРИНОВСЬКОМУ ЗАБОРОНИЛИ В'ЇЗД В УКРАЇНУ

Середа, 7 червня 2006, 12:15

Віце-спікеру Державної Думи Володимиру Жириновському і ще кільком російським політикам заборонено в'їзд на територію України.

Про це в середу повідомив керівник прес-служби МЗС України Василь Філіпчук, передають РИА Новости.

За його словами, Жириновському заборонено в'їзд на територію країни "за висловлювання, що принижують державну гідність України".

У свою чергу Жириновський вважає, що заборона на в'їзд в Україну тільки підніме його авторитет в очах жителів цієї країни.

"Рішення української влади мене анітрошки не бентежить - у мене немає необхідності їхати в Україну, а оголошення мене персона нон-грата тільки підніме мій авторитет в очах жителів України", - заявив Жириновський.

У той же час він зауважив, що МЗС Росії повинен почати відповідні заходи і заборонити в'їзд у Росію "якимось двом українським політикам".

"Не тому, що ми образилися, а просто так прийнято в міжнародній демократичній практиці", - сказав Жириновський.

"Оголошувати мене або когось іншого персоною нон-грата і забороняти в'їзд - це правовий бєспрєдєл, це слабість і неграмотність дипломатів у київському МЗС, що зовсім не розбирається в міжнародно-правових нормах", - резюмував віце-спікер Держдуми.

Раніше Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну депутату Держдуми, директору інституту країн СНД Костянтину Затуліну, що підтримав акції протесту проти проведення міжнародних військових навчань у Криму.

Зі свого боку Затулін заявив про намір подати до суду на міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News