Своєю відмовою Рада відправить поневірятися по світу аж 17 країн

Середа, 7 червня 2006, 13:17

Багатонаціональні військові навчання "Сі Бриз" будуть перенесені до іншої країни, якщо Верховна Рада не дасть згоди на допуск іноземних військ на територію України.

Про це в середу заявив перший заступник міністра оборони Леонід Поляков, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

У той же час він нагадав, що україно-американські тактичні навчання ВМС "Сі Бриз" проводяться в Україні з 1997 року, і цього року в навчаннях повинні взяти участь 17 країн.

Серед них Україна, США, РФ, Туреччина, Болгарія, Грузія, Франція, Великобританія, Румунія, Канада, Литва, Греція, Італія, Індія, Німеччина, Швейцарія і Молдова. Навчання заплановано провести в період з 16 липня по 2 серпня.

Поляков підкреслив, що щороку, коли навчання проводилися в Україні, для їхнього забезпечення доводилося орендувати в комерційних фірм спеціально обладнані контейнери для розміщення пунктів харчування, особового складу, штабів.

За словами заступника міністра, це обходилося Україні приблизно в 200 тис. грн.

Поляков зауважив, щоб щорічно не витрачати кошти на побутову облаштованість учасників навчань, американська сторона запропонувала зробити базу стаціонарною, що і було погоджено під час планувальних конференцій навчань "Сі Бриз".

Надалі, розвиваючи інфраструктуру Старокримського полігону, де повинні проводитися навчання, на цьому полігоні планувалося створити спеціалізований миротворчий центр для підготовки морської піхоти ВМС ВСУ.

На ці потреби тільки в 2006 році США планували витратити 350 тис. доларів, зазначив заступник міністра оборони.

Поляков також розповів, що на сьогоднішній день в Україні у військовому санаторії Міноборони знаходяться без зброї 227 американських резервістів.

Планувалося, що вони будуть задіяні для облаштування полігону, але через блокування порту, де знаходиться будівельна техніка, вони не можуть розпочати роботи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування