ЮЩЕНКО ПРИЙНЯВ ПРАВИЛА ГРИ ТИМОШЕНКО

Середа, 7 червня 2006, 17:08

Президент Віктор Ющенко рекомендує учасникам коаліційних переговорів при розподілі сфер впливу керуватися результатами парламентських виборів.

"Це найкраща демонстрація поваги до волі людей і найкращий принцип розподілу посад в уряді та парламенті", – сказав Ющенко в інтерв’ю журналістам в Гаазі після зустрічі з прем’єр-міністром Нідерландів Яном Петером Балкененде.

"На мій погляд, цей принцип був порушений", – зазначив президент, додавши, що станом на сьогодні розподіл сфер політичного впливу залишається найскладнішим питанням коаліційних переговорів.

Ющенко також наголосив, що згідно з Конституцією та законами України значна частина кадрових призначень належить до компетенції президента.

"Під час переговорів це частково не було враховано, що порушує продуктивність і результативність діалогу", – сказав він.

Водночас, президент вважає, що зазначені труднощі не заблокують переговорний процес. За його словами, під час вчорашньої зустрічі з лідерами політичних сил – учасниць коаліційних переговорів вдалося "зняти значну частину розбіжностей".

Ющенко також висловив сподівання, що представники БЮТ та СПУ налаштовані на продовження конструктивного діалогу для узгодження тих спірних позицій, які ще залишаються.

Президент повідомив, що після повернення до Києва планує ще раз зустрітися з лідерами політичних сил – учасниць майбутньої коаліції та публічно висловити свою позицію щодо врегулювання питання її створення, повідомляє прес-служба президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...