НАТО натякнуло росіянам, що Україну не слід ображати

Середа, 7 червня 2006, 19:21

Президент Парламентської Асамблеї НАТО П’єр Леллюш негативно оцінив заяви російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова щодо можливого вступу України до НАТО.

За його словами, негативні висловлювання як міністра Лаврова, так і депутатів Державної Думи Росії стосовно українських політичних планів суперечать угоді між Росією та НАТО, підписаній у 1997 році.

"Стосовно заяви пана Лаврова, то я не здивований сутністю, але підкреслюю суперечність – Угода між Росією і НАТО підписана у травні 1997 року чітко визнає право кожної європейської країни вибирати собі союзників та організації в які вступати, а також здійснювати цей вибір повністю суверенно", - наголосив Леллюш в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

Леллюш також висловив думку, що Росія ніяк не могла б завадити Україні вступити до НАТО не вдаючись до методів часів Холодної війни.

"Те, що Росії не подобається розширення НАТО на схід не є новиною ані для Заходу, ані для США. Але не зрозуміло якби Росія перешкодила вступу України до НАТО не повертаючись до методів часів Холодної війни", - додав він.

Леллюш також висловив думку, що відновити імперію в кордонах колишнього Радянського союзу вже неможливо і "геополітичним струсом", як висловився російський міністр Сєргєй Лавров, був би не вступ до Альянсу України та Грузії, а спроби відновити імперію в старому форматі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News