Справу Гонгадзе будуть слухати майже щодня

Середа, 7 червня 2006, 20:13

Апеляційний суд Києва продовжить розгляд справи за обвинуваченням виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе в четвер о 10.30.

Надалі засідання будуть проходити практично щодня.

Як повідомила в інтерв'ю журналістам представник інтересів дружини журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, на засіданні в середу була присутня мати журналіста Леся Гонгадзе.

Вона надала довідку про стан здоров'я, і пояснила, що не може брати участь у кожному засіданні, оскільки вона нездужає.

Крім того, Гонгадзе попросила приєднати до матеріалів справи ксерокопію повідомлення про вручення листа Гонгадзе на адресу генерального прокурора, яке було відправлене в липні 2000 року. У цьому листі журналіст повідомив про стеження за ним, а також номер машини, з якої велося стеження.

Суд приєднав до матеріалів справи цю ксерокопію. Теличенко відзначила, що в матеріалах справи є відмітки і підтвердження існування цього листа.

Вона також додала, що засідання будуть проходити практично щодня, поки суд не допитає всіх підсудних.

На засіданні в середу допит підсудного Олександра Поповича так і не завершився.

Як повідомлялося, 19 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва почав попереднє судове слухання справи за обвинуваченням виконавців убивства Гонгадзе.

Обвинувачувані - колишні офіцери міліції Валерій Костенко, Микола Протасов (перебувають під вартою), Попович (на підписці про невиїзд). Ще один обвинувачуваний в убивстві журналіста, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, знаходиться в розшуку.

Замовники убивства дотепер не встановлені.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування