Рудьковський погрожує Порошенку достроковими перевиборами

Четвер, 8 червня 2006, 09:27

Член Соцпартії Микола Рудьковський заявив, що 7 червня депутати не змогли обрати спікера тому, що на цей пост претендує член "Нашої України" Петро Порошенко.

"Я здивований, що словом "шантаж" деякі "нашоукраїнці" чомусь іменують дії СПУ", - говориться в заяві соціаліста.

"Я відверто скажу – депутати не змогли обрати 7 червня спікера тільки тому, що на цей пост претендує Порошенко Петро Олексійович, і заради цього ламаються усі компроміси та домовленості", - зазначив Рудьковський.

Він вважає "неприпустимим те, що інтриги тіньового "ляльковода" "Нашої України" призводять фактично до зриву роботи українського парламенту".

"Складається враження, що деякі фігуранти гучних корупційних скандалів намагаються підправити репутацію своїми претензіями на пост голови Верховної Ради", - зазначив Рудьковський.

"Зараз ми обираємо не чергового кума, а голову парламенту європейської держави", - додав він.

Рудьковський зазначив, "якщо нічим не обґрунтована критика на адресу соціалістів уявляється окремим депутатам фракції "Наша Україна" хорошою нагодою підвищити свій рейтинг та стати спікером Верховної Ради, то вони помиляються".

"Олександра Мороза вже намагалися дискредитувати і Кучма, і Литвин – і де вони зараз?", - запитав соціаліст.

Він зауважив, що, "провокуючи напругу між "Нашою Україною" та СПУ, Порошенко зовсім не усвідомлює можливі наслідки конфлікту".

На думку Рудьковського, затримка обрання голови Верховної Ради ймовірно призведе до дострокових перевиборів парламенту.

"Саме окремі представники "Нашої України" займаються відвертим політичним шантажем в процесі обрання голови Верховної Ради", - додав наостанок соціаліст.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування