Соратники Тимошенко вирішили продати свою частку в "Запоріжсталі"?

Четвер, 8 червня 2006, 11:02

Акціонери меткомбінату "Запоріжсталь" звільнили Андрія Іванова від обов'язків голови наглядової ради.

"Можливо, буде відбуватися перерозподіл часток основних акціонерів. Але який саме, я поки сказати не можу. Його (Андрія Іванова) вихід пов'язаний, швидше за все, з обранням депутатом Київради", - сказав "Экономическим известиям" член наглядової ради "Запоріжсталі" Олександр Шиханов.

Водночас газета пише, що таке рішення пов'язане з запланованим продажем Івановим та його партнером Василем Хмельницьким своїх часток у комбінаті, оскільки, як відомо, Іванов до цього вже ціле скликання проробив депутатом Київради.

За даними джерел газети, близьких до комбінату, Іванов і Хмельницький почали переговори про продаж своєї частки іншим власникам "Запоріжсталі".

Якщо ці переговори завершаться успішно, на комбінаті залишаться дві найбільші групи акціонерів. Перша група Едуарда Шифріна й Алекса Шнайдера і друга — Володимира й Ігоря Дворецьких, а також менеджменту заводу.

При цьому, на думку аналітиків, зміни в структурі власності комбінату можуть продовжитися, і найближчим часом із двох груп власників може залишитися тільки одна.

Як відомо, Іванов і Хмельницький є членами Блоку Юлії Тимошенко. Іванов став депутатом від БЮТ у Київраді, Хмельницький – У Верховній Раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування