Коаліція затримується, бо Мороз не продається?

Четвер, 8 червня 2006, 13:19

Подальша затримка у формуванні коаліції та обранні керівництва Верховної Ради робить актуальним питання про можливі дострокові вибори парламенту.

Про це говориться в заяві фракції Соцпартії, що підписана лідером СПУ Олександром Морозом.

"Оскільки українські політики демонструють нездатність домовитися, ми повинні дати народу право обрати такий парламент, котрий зміг би стати дієздатним", - зазначається у заяві.

"Перевибори могли б стати достойною відповіддю закулісній "спікеріаді". При цьому ми розуміємо затратність для бюджету такої кампанії…", - додається у документі.

Фракція СПУ стверджує, що "штучне затягування процесу формування коаліції та блокування обрання керівництва ВР є результатом закулісних політичних ігрищ".

"Заяви окремих представників "Нашої України" про те, що причиною політичної кризи є "шантаж" з боку СПУ - це відверта дезінформація суспільства, спроба зірвати регламентний процес обрання керівництва парламенту", - вважають у фракції Соцпартії.

За їх припущенням, "відверто упереджені заяви з боку окремих представників "Нашої України" та її прес-служби переслідують мету спровокувати конфлікт між Соцпартією та "Нашою Україною".

Також у документі зазначається, що "провокаційні дії окремих представників "НУ" по відношенню до соціалістів ставлять під сумнів проголошену президентом підтримку ініціатив щодо створення демократичної коаліції".

Соціалісти стверджують, що "представники деяких політичних сил останнім часом неодноразово звертались до них з пропозицією "віддати" посаду спікера представнику СПУ в обмін на певні зобов'язання".

Зокрема, "відмову партії від підтримки позаблокового статусу України, підтримку вступу України до НАТО, зміну позиції у земельному питанні, відмову від критики низки сумнівних операцій держчиновників у нафтогазовій сфері, ревізію основоположних принципів політреформи".

Соціалісти стверджують, що "згадані пропозиції були відкинуті, оскільки ми свої ідеологічні переконання на крісла не обмінюємо".

На їх думку, "саме ця відмова стала причиною конфлікту, спровокованого деякими представниками "Нашої України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування