Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу і Симоненку не дадуть влаштувати "междусобойчик"

Четвер, 8 червня 2006, 13:46

Вимога 176 депутатів про позачергове скликання сесії Верховної Ради у період до 14 червня не була підтримана тимчасовою президією парламенту.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Верховної Ради.

"За" відхилення цієї вимоги проголосували три із п'яти членів тимчасової президії: Іван Бокий (фракція СПУ), Микола Катеринчук (фракція блоку "Наша Україна") та Олександр Турчинов (фракція БЮТ).

Реклама:

На проведенні позачергового засідання сесії наполягали Раїса Богатирьова (фракція "Регіони України") та Адам Мартинюк (фракція Компартії), але їхня пропозиція не була підтримана.

Бокий, Катеринчук та Турчинов зазначили, що у своєму рішенні керувалися нормами законодавства, яке до обрання голови парламенту не передбачає умов для проведення позачергового засідання сесії.

Водночас, як сказав Катеринчук у четвер журналістам, питання порядку денного, подані разом з вимогою, зокрема щодо проведення міжнародних військових навчань у Феодосії, "можуть бути розглянуті" після обрання керівних органів Верховної ради.

ВІДЕО ДНЯ

За словами керівника головного юруправління ВР Михайла Теплюка, у регламенті ВР зазначається, що "спікер не пізніш як у триденний строк скликає додаткове пленарне засідання Верховної Ради".

Зокрема, у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради на вмотивовану вимогу осіб, які згідно з Конституцією мають право вимагати скликання позачергової сесії парламенту.

Через те, що досі не обрано голову Верховної Ради, зазначив Бокий, "ми не можемо скликати позачергове засідання, оскільки для цього немає юридичних підстав".

Як відомо, 7 червня 227 депутатів проголосували за оголошення перерви в роботі парламенту до 14 червня.

У той же час Партія регіонів та Компартія заявили про намір ініціювати проведення позачергового скликання сесії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування