Раді рекомендують прийняти закон для вгамування януковичів і медведчуків

Четвер, 8 червня 2006, 14:27

Комітет виборців України вважає недоцільним у даний час проводити всеукраїнський референдум з будь-яких питань і рекомендує Верховній Раді прийняти новий закон про референдум.

Про це заявив голова правління КВУ Ігор Попов на прес-конференції в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми просимо Верховну Раду найближчим часом не призначати референдум. Ми просимо політичні сили утриматися від ініціювання референдуму, а замість цього, у першу чергу, прийняти закон про референдум, сформувати реєстр виборців", - відзначив Попов.

"Таким чином, у наступному році Україна буде готова для того, щоб провести абсолютно легітимний загальнонаціональний референдум", - додав він.

Попов відзначив, що в існуючих політичних і правових умовах референдум проводити недоцільно, оскільки він лише загострить існуючі проблеми.

За його словами, політичні сили, які зараз ініціюють референдуми, просто використовують дану ініціативу як піар, або як спосіб шантажу під час формування коаліції у Верховній Раді.

"Діючий закон "Про українські і місцеві референдуми" є абсолютно неадекватним до існуючої правової і політичної ситуації в Україні", - помітив Попов.

"Існуючому закону вже 15 років і за цим законом "теоретично проводити референдум можна, але практично - неможливо", - додав він.

За його словами, діючий механізм формування списків виборців може призвести до численних порушень і позбавити можливості участі в референдумі сотні тисяч осіб.

Як відомо СДПУ(о) збирала підписи для проведення референдуму щодо вступу України до НАТО.

У той же час Партія регіонів заявляла про необхідність проведення референдуму про надання російській мові статусу другої державної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування