Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НЕСТВОРЕНА КОАЛІЦІЯ ЗБИРАЄТЬСЯ ЗНОВУ ДО ЮЩЕНКА

Четвер, 8 червня 2006, 19:14

Представники "Нашої України", БЮТ та СПУ планують у п'ятницю зустрітися з президентом Віктором Ющенкоv, щоб обговорити принципи коаліції.

Про це повідомив представник СПУ Йосип Вінський по завершенні переговорів у четвер.

"Як тільки повернеться президент, плануємо завтра [зустрітися ] в повному складі у президента", - зазначив він.

За його словами, на переговорах у четвер сторони не досягли компромісу у питанні НАТО, оскільки СПУ "категорично виступає проти будь-яких формул, що ведуть до вступу в Альянс раніше, ніж буде проведено референдум з цього приводу".

На питання, чи наблизився у четвер лідер СПУ Олександр Мороз до посади спікера, Вінський сказав: "Як ніколи". При цьому "нашоукраїнець" Анатолій Кінах зазначив, що вони від неї "ніколи не віддалялись".

Водночас Вінський зазначив, що про персоналії на зустрічі у четвер не йшлося.

"Ми взагалі таку розмову не ведемо, ми жодного разу не вели торгів з приводу посад, і не будемо вести. Ми будемо переконувати наших партнерів, що конфігурація, яку ми пропонуємо, є вигідною і їм, і нам, що це не шкурні інтереси", - наголосив депутат.

Водночас Анатолій Кінах повідомив, що окрім посади спікера, існують суперечки щодо інших посад, призначення на які відноситься до компетенції президента.

"Наша чітка позиція, що ці посади не можуть бути внесені в загальну квоту [коаліції]", - наголосив Кінах.

Він також наголосив, що при призначенні треба враховувати результати виборів, а також професійні якості кандидатів на посади, "незважаючи на те, яка політична сила його висуває".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування