Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Як тільки відкриється парламент, януковичі почнуть "каламутити воду"

Четвер, 8 червня 2006, 20:11

Фракція Партії регіонів буде блокувати роботу парламенту і не дасть розглянути жодне питання, поки не буде створена спеціальна слідча комісія з розслідування ситуації в Криму і Феодосії, а також поки не будуть відсторонені від виконання обов'язків міністри оборони й іноземних справ.

Про це заявив один з лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов у четвер на прес-конференції у Феодосії.

"Неправовий характер перебування іноземних військ, техніки, озброєнь, думаю, для усіх очевидний. Немає відповідного закону, який може ухвалити тільки Верховна Рада", - підкреслив він.

На думку Кушнарьова, "форсоване втягування України в НАТО... має на меті раз і назавжди відірвати Україну від Росії".

Водночас, за його словами, Партія регіонів зробить усе, щоб не дати здійсниться цим задумам: "За нами народ тут, на половині України, а завтра - і на більшій її частині".

Відповідаючи на питання, яким чином Партія регіонів має намір не допустити входження України в НАТО, Кушнарьов відзначив, що, насамперед, це буде робитися за допомогою діяльності в парламенті, де Партія регіонів має найбільшу фракцію, а також можливості місцевих рад, де Партія регіонів має більшість.

"Ми маємо впевнену більшість і керівників обласних рад вже у восьми областях України, в АР Крим і Севастополі. І практично всі ці ради або вже ухвалювали або ухвалять рішення політичного характеру, які заявляють про те, що вищі представницькі органи влади оголошують свої території зонами, вільними від НАТО. Ми усвідомлюємо, що це політична заява, але вона виражає волю всього народу", - заявив Кушнарьов.

Також, за його словами, єдину позицію разом з Партією регіонів щодо НАТО мають також фракція комуністів і фракція Соцпартії.

На думку Кушнарьова, у такий спосіб проти НАТО в парламенті набирається 240 голосів, це означає, що жодних рішень про дозвіл проведення навчань в Україні в парламенті не відбудеться.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування