Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Мороз вирішили ліквідувати і парламент, і президента?

Четвер, 8 червня 2006, 20:31

Партія регіонів може включити механізм законодавчих ініціатив та голосувань та реалізувати свої інтереси з приводу керівництва і структури Верховної Ради.

У випадку, "якщо доб'ється розмивання меж між фракціями", вважає політолог Віктор Небоженко.

Таку думку він висловив під час експерт-опитування, проведеного Центром досліджень політичних цінностей, повідомляє УНІАН.

У свою чергу політолог Михайло Погребінський вважає пропозицію Партії регіонів створити міжфракційне об'єднання піар-кампанією.

На думку експерта, "цю пропозицію можна розглядати просто як проведення публічної чи піар-кампанії, яка вочевидь може бути підтримана значною кількістю населення".

"З одного боку, тими, хто підтримує Партію регіонів чи комуністів, а з іншого – тими, хто роздратований нездатністю "помаранчевих" домовитися про посади у владі", - пояснив політолог.

"Я думаю, що це має суто політтехнологічний характер. Поки що перспектив доведення цього до кінця немає", - підсумував Погребінський.

У той же час політолог Андрій Єрмолаєв вважає, що спроба Партії регіонів утворити міжфракційне об'єднання – це тиск на учасників переговорів про створення коаліції.

За його словами, "згідно з постановою про регламент, усі керівні органи парламенту можуть бути сформовані лише після того, як буде сформована урядова коаліція".

"Така коаліція стане фактом після підписання угоди про її створення", - зауважив експерт.

"Всі інші феномени, які можуть зараз створюватись, – міжфракційні об'єднання, більшості – це суто політичні проекти, але вони не зможуть існувати як легітимні феномени парламентського життя", - вважає Єрмолаєв.

"Спроба зараз сформувати міжфракційне об'єднання, яке б узялося за формування парламентської коаліції – скоріше політичний акт тиску", - зазначив політолог.

За його словами, "якщо буде організоване голосування, то згідно з діючими нормами, в тому числі регламентованими, ці рішення, на жаль, не будуть легітимними й, відповідно, не будуть визнаними".

"Регіони" зіткнулися з тим, що "Наша Україна", соціалісти й БЮТ просто процедурно їх переграли. Можна з цим погоджуватися або протестувати, але поки що, з формальної точки зору, "помаранчеві" коаліціянти все роблять вірно", - зазначив Єрмолаєв.

Водночас він висловив думку, що нинішні вимоги БЮТ і СПУ щодо розподілу посад у коаліції – це усунення і парламенту, і президенту від керування державою.

Українська правда за матеріалами УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування