Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція оминула тему працевлаштування Мороза

Четвер, 8 червня 2006, 20:57

Учасники переговорного процесу по створенню коаліції обговорили загальний підхід щодо визначення розподілу сфер відповідальності.

Про це повідомив на брифінгу для журналістів учасник переговорів від "Нашої України" Роман Зварич, повідомляє прес-служба блоку.

"А це, в свою чергу, тягне вирішення механізму кадрових призначень. Разом з тим ми не обговорювали жодної посади, жодної конкретної персони, пов’язаної з конкретною посадою", - розповів він.

"Ми говорили с нашими колегами про те, що будемо формувати пакет кадрових призначень відповідно до визначених принципів, які мають бути погоджені. Тому що нам потрібна спільна система координат, яка забезпечить нам не тільки призначення уряду, а і посад в Верховній Раді України", - наголосив Зварич.

Він також повідомив, що конкретно питання голови Верховної Ради, у тому числі обрання на цю посаду Олександра Мороза, не обговорювались ні у формальному контексті, ані в кулуарах.

"Найбільше часу зайняло знаходження спільних позицій по окремим формулюванням тексту угоди. По деяких питаннях таку консолідовану позицію знайдено, по деяких – ми наблизилися до спільної позиції", - розповів Зварич.

За його словами, максимально консолідовану позицію знайдено по земельних відносинах.

Серед невирішених питань Зварич назвав питання структури уряду.

"Всім відомо, що президент наполягає на відновленні механізму урядових комітетів. Ми чітко висловлюємо цю позицію. Але іноді вимоги переговірників звучать в категоричній формі, що заважає конструктиву", - розповів Зварич.

Зварич повідомив, що питання підпорядковування коаліції та уряду учасники переговорів вирішують також – в цілому, на їх думку, уряд має звітувати коаліції.

"Інакше втрачається сенс Конституційної реформи", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування