Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО буде продовжувати підтягувати Україну за вушка не менше, ніж раніше

Четвер, 8 червня 2006, 21:15

Міністри оборони країн-членів НАТО заявили про намір продовжити роботу з підтримки проведення в Україні реформ у секторі оборони і безпеки.

Про це в четвер у Брюсселі на прес-конференції по закінченні засідання "Україна-НАТО" заявив генсекретар альянсу Яап де Хооп Схеффер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також міністри високо оцінили представлену в четвер у Брюсселі "Білу книгу", присвячену Оборонному аналізу України.

За словами Схеффера, представлена "Біла книга" є "відкритою картиною в плані аналізу оборонної політики".

"Це перше видання "Білої книги", і для нас це є свідченням зусиль України в плані приведення збройних сил до міжнародних стандартів", - сказав він.

Генсек альянсу зазначив, що Україна є важливою країною для системи безпеки в цілому, не тільки як її споживач, але і як країна, що цю безпеку забезпечує.

Зокрема, він високо оцінив участь України у миротворчих місіях: "Я думаю, що поради друзів завжди мають велику цінність, і цю атмосферу міністр Гриценко відчув сьогодні".

Схеффер також нагадав про надання Україні конкретної допомоги за допомогою трастових фондів.

"Ці проекти перебувають у стадії реалізації, і від них виграє все суспільство. Очевидно, що Україна зіштовхується з викликами. Свій вибір Україна повинна зробити сама, але НАТО готове допомогти, і наша допомога Україні зменшуватися не буде", - підкреслив він.

У той же час міністри оборони країн-членів НАТО висловили задоволення в плані просування інтенсифікованого діалогу між Україною і НАТО.

Вони також підкреслили важливість підтвердження прагнення України знайти членство в альянсі з метою проведення ефективних реформ у секторі безпеки.

Міністри оборони країн НАТО також висловили готовність продовжувати надавати допомогу в області зміцнення цивільного демократичного контролю за оборонними структурами і структурами безпеки.

У заяві говориться, що консультації Україна-НАТО на високому рівні пройдуть у жовтні 2006 року в Лісабоні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...