БУШ СКАСУВАВ ВІЗИТ В УКРАЇНУ

Четвер, 8 червня 2006, 21:22

Президент США Джордж Буш скасував запланований візит в Україну наприкінці червня.

Про це говориться в повідомленні Білого дому, передає Reuters.

Замість цього Буш збирається відвідати Будапешт і взяти участь у святкуванні 50-річчя угорського повстання проти Радянської присутності.

Поїздку президента Сполучених Штатів Америки до України було відкладено через труднощі, які виникли при формуванні українського уряду.

Незважаючи на те, що офіційно візит у Київ ніколи не підтверджувався з американського боку, можливість цієї події обговорювалася. Спікер Білого дому Тоні Сноу повідомив, що Буш відвідає Україну пізніше.

"Ми просто відклали візит. Візит буде, але зараз ми їдемо до Будапешту", сказав Сноу. "Зараз не найкращий час для візиту, але збираємося підшукати кращий час для візиту".

Представники влади США ставили українську помаранчеву революцію 2004 року за приклад поширення демократії в світі, однак країна виявилася неспроможною сформувати уряд після березневих виборів через суперечки навколо розподілу найважливіших державних посад, зазначає Reuters.

Візит до Києва міг би роздратувати Росію, враховуючи певну напруженість у стосунках з Україною через газові та інші проблеми.

Між тим Буш намагався заручитися підтримкою російського президента Володимира Путіна у питанні об‘єднання міжнародних зусиль щодо стримання ядерних амбіцій Ірану.

У липні він планує прибути до Санкт-Петербургу, де Росія прийматиме учасників саміту Великої сімки, зазначає інформагентство.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування