У НАТО шкодують, що в Україні з судна зробили політику

П'ятниця, 9 червня 2006, 10:44

Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер шкодує, що міжнародні навчання "Сі бриз–2006" перетворилися в Україні на політичне питання.

Про це він сказав після засідання Комісії Україна – НАТО в Брюсселі, зазначивши, що це звичайні навчання, які відбуваються вже багато років.

“Прикро, що хтось зробив політику з рутинних навчань, які проводилися регулярно вже впродовж років”, - сказав Схеффер, додавши, що союз НАТО підтримує цілі цих українсько-американських навчань.

Генсек НАТО також сподівається, що новий уряд України сформують дуже скоро. Він додав, що процес формування уряду не впливає на рух України до євроатлантичних структур.

Водночас, за словами речника британського міністерства оборони, Великобританія активно продовжить втілювати програму оборонної співпраці з Україною і, попри перенесення спільних навчань, його країна також підтримує прагнення України вступити до НАТО.

Так у Лондоні відреагували на відкладення українсько-британських військових навчань "Тугий вузол–2006".

Як відомо, навчання мали початися вже наступного тижня, але Верховна Рада досі не дала на них згоди.

Водночас міністр оборони України Анатолій Гриценко сподівається, що українсько-американські навчання "Сі бриз–2006" таки відбудуться в Криму в призначені терміни.

Про це він заявив у Брюсселі після зустрічі зі своїм колегою з США Доналдом Рамсфелдом.

Радіо "Свобода", Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування