Російський журналіст, що виліз на міноборони з прапором, виїхав із Криму

П'ятниця, 9 червня 2006, 11:39

Кореспондент російської газети "Комсомольська правда" Олександр Коц, що намагався встановити державний прапор Росії на висотному будинку військового санаторію Міністерства оборони, у п'ятницю був змушений залишити Крим.

"На журналіста, що був автором серії репортажів про акції місцевого населення проти НАТО й американо-українських навчань, був вчинений тиск із боку служби безпеки України", - заявили у прес-службі газети.

"Вони посадили його в автомобіль і провели з ним бесіду, погрожуючи депортацією, і висунули вимогу про негайний виїзд із території України, що він і змушений був зробити", - сказали в прес-службі.

Тим часом, у прес-службі молодіжного руху "Наші" повідомили, що в п'ятницю "у Феодосії були затримані троє громадян Росії - комісар руху "Наші", кореспондент "Комсомольської правди", і житель Криму з російським громадянством".

"Вони встановили на даху режимного об'єкту напроти санаторію американських морських піхотинців прапор РФ, висловивши тим самим протест проти окупації Криму військами НАТО", - зазначили в прес-службі.

За даними "Наших", через кілька годин після затримки російські громадяни були відпущені.

Раніше повідомлялося, що у Феодосії в п'ятницю близько 5-ї години ранку було затримано двох російських журналістів, які намагалися встановити державний прапор Російської Федерації на висотній будівлі військового санаторію Міністерства оборони України.

За словами підполковника Володимира Бови, росіяни були затримані, а українська служба правопорядку звернулася до співробітників міліції, щоб передати затриманих їм.

"Але ті зателефонували своєму керівництву і сказали, що, мовляв, це ваша територія, і ви самі з ними розбирайтеся, тобто відмовилися їх приймати", - розповів підполковник.

Тому, за його словами, "через три години ці затримані були відпущені".

За словами Бови, у одного із затриманих було посвідчення газети "Русская правда", а у іншого - "Русский журнал".

Також Бова повідомив, зараз навколо порту і військового санаторію продовжують стояти намети пікетуючих, біля кожного з них по 5-10 осіб, "і поки що все спокійно, але десь пізніше, як очікується, знову почнуться мітинги".

Як відомо, 27 травня жителі Феодосії заблокували порт, куди зайшов американський корабель, який доставив спецтехніку та устаткування для удосконалення тренувальної бази Старокримського полігону Військово-морських сил України.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування