Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заступився за Затуліна

П'ятниця, 9 червня 2006, 12:25

Парламентська фракція Партії регіонів звинувачує владу України у використанні диктаторських методів управління країною і закликає ЗМІ та громадськість звернути увагу на факти "розправи зі свободою слова".

Як повідомили у прес-службі Донецького обласного відділення Партії регіонів, черговим прикладом боротьби "з інакомисленням в Україні" "регіонали" вважають недавнє рішення офіційного Києва оголосити російського політика Костянтина Затуліна персоною нон грата.

Фракція Партії регіонів вважає даний крок української влади "неадекватним та незаконним".

Партія нагадує, що відповідно до Закону України "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства", громадяни іноземних держав, що знаходяться на території України, мають ті самі права, що й українські громадяни.

"Конституцією Украини їм так само, як і громадянам нашої країни, гарантоване право на участь у будь-яких мітингах, вуличних ходах і демонстраціях, якщо такі проводяться в рамках закону", - говориться в заяві.

"Правомірність проведення демонстрації визначають місцеві органи влади, у даному випадку - Феодосійська міська рада, яка санкціонувала проведення мітингу, у якому брав участь депутат Державної Думи Росії. І тільки суд, а не СБУ або МЗС, мають право визнавати вуличну акцію незаконною", - заявляє ПР.

Партія наполягає на тому, щоб СБУ скасувала своє рішення, а також надала депутатам Верховної Ради пояснення з приводу оголошення персоною нон грата Затуліна.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування