Семенюк готується до продажу частинами

П'ятниця, 9 червня 2006, 12:48

Невеликі пакети акцій національного оператора електрозв'язку ВАТ "Укртелеком" можуть бути виставлені на фондові торги на початку наступного року.

"Спочатку будемо виставляти невеликими пакетами на фондові торги, щоб визначити реальну вартість акцій, потім буде конкурс. Думаю, це буде на початку наступного року", - сказала голова Фонду держмайна Валентина Семенюк.

Як відомо, у березні 2006 року уряд скасував низку своїх постанов і розпоряджень щодо особливостей приватизації ВАТ "Укртелеком", у тому числі рішення про затвердження плану розміщення його акцій.

Заступник голови ФДМ Дмитро Парфененко тоді повідомив, що діє план розміщення, відповідно до якого пройшов пільговий продаж 7,14 акцій ВАТ "Укртелеком", а решта знаходяться у власності держави.

Він також сказав, що новий план розміщення акцій національного оператора елекрозв’язку буде затверджено після визначення перспектив його приватизації.

Парфененко нагадав позицію ФДМ: продаж компанії неможливий до ухвалення нової Державної програми приватизації в Україні.

Україна планувала продати 42,86% акцій "Укртелекому" стратегічному інвестору з державної частки. Після цього у власності держави залишиться контрольний пакет (50%+1 акція). Інші 7,14% акцій ВАТ були продані співробітникам компанії за пільговою ціною.

Як сказав 14 березня прем'єр Юрій Єхануров, рішення про терміни приватизації "Укртелекому" уряд має намір ухвалити з 15 до 20 квітня.

Приватизація держпакету акцій компанії відкладається з 1997 року, при цьому частка "Укртелекому" у загальному обсязі ринку послуг зв'язку неухильно знижується.

"Укртелеком" - монополіст на ринку України з надання послуг електрозв'язку. На даний момент займає близько 70% вітчизняного ринку місцевого (фіксованого) телефонного зв'язку, обслуговуючи 9,7 млн. абонентів. Державі належить 92,86% акцій компанії.

Статутний фонд компанії складає 4681,562 млн. грн., номінал акції - 0,25 грн.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування