Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про остаточну згоду "коаліціянти" домовлятимуться ще два місяці

П'ятниця, 9 червня 2006, 18:21

Учасники майбутньої помаранчевої коаліції вирішили винести розбіжності у переговорах до окремого протоколу з умовою їх узгодження протягом двох місяців.

Про це у п'ятницю повідомила керівник інформдепартаменту блоку "Наша Україна" Тетяна Мокріді.

За її словами, у п'ятницю вранці відбулася 30-хвилинна зустріч за участі представників БЮТ, СПУ та "Нашої України".

Зокрема, від "Нашої України" були присутні Роман Безсмертний, Роман Зварич та Юрій Єхануров, від СПУ - Олександр Мороз, Йосип Вінський та Василь Цушко, від БЮТ - Юлія Тимошенко й Олександр Турчинов.

На зустрічі "Наша Україна" запропонувала винести розбіжності до окремого протоколу, що не заважало б підписанню коаліційної угоди.

При цьому передбачається, що розбіжності мають бути узгоджені протягом двох місяців.

За інформацією джерел "Української правди", до протоколу має увійти близько 10 питань. Одним із них є затвердження програми діяльності уряду у Верховній Раді.

Як відомо, "Наша Україна" виступає проти такого затвердження, оскільки вважає, що програма діяльності коаліції визначає програму діяльності уряду.

У той же час до протоколу увійде питання про створення урядових комітетів. Категорично проти цього пункту виступає БЮТ, оскільки це є противагою для Юлії Тимошенко за умови її прем'єрства.

Серед інших буде внесено питання про створення національного бюро розслідувань, проти чого виступає Блок Юлії Тимошенко.

Також до протоколу внесуть пункт про приватизацію стратегічних підприємств, проти чого виступає Соцпартія.

У той же час до кінця не погоджено формулювання щодо вступу до НАТО. Проти цієї позиції виступає СПУ.

Серед інших пунктів внесуть питання підзвітності уряду коаліції. Проти цього виступає Тимошенко, оскільки хоче одноосібно ухвалювати рішення на посту прем'єра.

Зі свого боку нашоукраїнці категорично не сприймають поширення конституційної норми імперативного мандату на депутатів, яких виключили з фракції. На їх думку, це шлях до авторитаризму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування