До Німеччини на футбол попросилися 3,5 тисячі українців

П'ятниця, 9 червня 2006, 19:38

До посольства Німеччини в Україні звернулися близько 3,5 тисяч громадян з приводу одержання віз на період проведення Чемпіонату світу з футболу.

Про це у п'ятницю повідомив керівник консульско-правового відділу посольства Німеччини в Києві Райнгард Гасенплюг, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, переважна більшість цих заяв були задоволені.

У той же час Гасенплюг зазначив, що для обробки заяв, що надійшли, на одержання візи в посольстві було створено кілька робочих груп, що дозволило організувати безперебійну видачу віз.

Представник посольства додав, що при видачі віз на відвідування Німеччини в період проведення ЧСФ, посольство керувалося звичайними вимогами, що пред'являються при видачі віз для відвідування країн Шенгенської угоди.

При цьому, у першу чергу, посольство звертало увагу на наявність квитка на будь-який із матчів ЧСФ.

У випадку відсутності такого квитка, необхідно в звичайному порядку мати запрошення для відвідування країни, а також підтвердження можливості розміщення в Німеччині й оплати свого перебування там.

У свою чергу посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн повідомив, що за попередніми даними в Німеччину прибуде 3,2 млн. вболівальників.

Вони будуть спостерігати матчі як на стадіонах у різних містах Німеччини, так і на великих телевізійних моніторах.

Посол також зазначив, що телевізійні матчі з ЧСФ будуть спостерігати не менш 3 млрд. людей, виходячи з даних про купівлю прав на трансляцію по телебаченню.

У той же час керівник відділу культури, освіти і меншин посольства Німеччини в Україні Жан-П`єр Фрьолі повідомив, що посольство Німеччини в Україні проведе ряд культурних заходів, присвячених Чемпіонату світу.

Серед них низка фотовиставок, пов'язаних з футболом, а також футбольні турніри.

Зокрема, кілька тижнів тому викладачі провідних вузів Німеччини організували в Харкові турнір для студентів і учнів, що вивчають німецьку мову.

Фрьолі з гумором зазначив, що більшість учасників цього турніру виявилися дівчатами.

Він також повідомив, що посольство Німеччини в Україні буде запрошувати своїх друзів на перегляд окремих матчів у дворику посольства в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування