Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Трійка" зустрінеться ще раз, а спікером буде нормальна людина

П'ятниця, 9 червня 2006, 19:40
Переговори щодо формування парламентської коаліції продовжаться у суботу.

Про це повідомили в інтерв’ю журналістам лідери СПУ, БЮТ та "Нашої України" в п’ятницю після зустрічі з президентом.

"Можу сказати, що на сьогоднішній день немає ніяких розділів у програмній частині документу, які ми б не погодили", - сказав Роман Безсмертний.

Також, за його словами, було вирішено створити окремий протокол для того, щоб надалі працювати по програмній частині.

За словами представника "Нашої України" Безсмертного, у суботу переговірники продовжать працювати над третім розділом документу, що стосується розподілу сфер відповідальності.

В свою чергу, лідер БЮТ Юлія Тимошенко відмовилась коментувати питання прем’єрства, пославшись на те, що вона "не уповноважена давати коментарі з цього приводу до завершення переговорів".

"У блоку, який я очолюю, немає претензій по жодному пункту", - підкреслила вона.

Також Тимошенко вважає, що існуючий на сьогодні протокол розбіжностей не заважає підписанню коаліційної угоди, і розбіжні питання можуть вирішуватися вже після підписання документу.

"На якісь питання може піти місяць. На якісь півроку. І, на наш погляд, угоду можна було підписувати вже сьогодні ввечері", - сказала вона.

Водночас на запитання, якій силі відійде посада спікера, лідер СПУ Олександр Мороз зазначив: "Буде нормальна людина від нормальної політичної сили".

В той же час Безсмертний на запитання, чи буде розподіл посад пропорційним до результатів виборів, зазначив: "Ми дискутуємо цей принцип, "Наша Україна" наполягає на такій позиції".

Щодо протиріч у позиціях трьох сил Мороз зазначив:

"У нас є згода, в якій послідовності знімати протиріччя, що стосуються змісту закону про кабінет міністрів і деяких інших речей, а також процедури призначення певних посадовців на основі консультацій між президентом та коаліцією. Але це можна вирішувати в робочому порядку і це не може стати завадою підписання документу", - зазначив він.

За словами Тимошенко, в протокол розбіжностей входить питання НАТО, але "між усіма політичними силами знайдено повний консенсус у формулюванні відносин співпраці Україна-НАТО".

"Передбачається, що ми співпрацюватимемо з НАТО в межах існуючих документів, але вступ до НАТО може бути тільки після проведення всеукраїнського референдуму", - зазначила Тимошенко.

За словами Мороза, питання продажу землі також повністю погоджено, і текст може бути зразком пошуку компромісу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування