На половині України заборонили паління

Субота, 1 липня 2006, 11:21

З 1 липня набирає сили ч.3 ст. 13 Закону "Про заходи для попередження і зменшення вживання тютюнових виробів і їхнього шкідливого впливу на здоров'я населення".

Вона передбачає, що в громадських місцях для осіб, які не палять, повинно приділятися не менш 50% площі цих громадських місць, розташованих так, щоб тютюновий дим не поширювався на цю територію.

Законодавством на даний час заборонене паління тютюнових виробів на робочих місцях і в громадських місцях, за винятком спеціально відведених для цього місць.

Власник або орендарі відповідних споруджень, окремих приміщень зобов'язані виділити спеціальні місця для паління, обладнані витяжною вентиляцією, а також розмістити наочну інформацію про розташування таких місць і про шкоду, заподіювану здоров'ю людини палінням.

На законодавчому рівні передбачено, що громадське місце - це частина будинку, споруди, що доступна або відкрита для населення вільно, за запрошенням або за плату, постійно, періодично або час від часу. До громадських місць також належать під'їзди, підземні переходи і стадіони.

Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає, що паління тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначеним рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, несе за собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 грн. до 85 грн.).

Повторне протягом року здійснення порушення волоче штраф від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів (від 85 грн. до 119 грн.).

Відповідно до результатів соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, в Україні палить 66% чоловічого населення (62% - щодня, 4% - епізодично) і 20% жіночого (17% - щодня, 3% - епізодично).

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:48
Кадиров намагається спростувати повідомлення про важку хворобу: показав засідання і тренування
11:43
Росіяни дещо змінили тактику і запускають по кілька дронів із різною періодичністю – ПС
11:26
В енергосистемі дефіцит: "Укренерго" другий день залучає аварійну допомогу майже цілодобово
11:22
У Києві не планують відкривати пляжний сезон
11:10
Обстріл телевежі: Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ
11:00
"Ми несли вбитого чоловіка, а в нього постійно дзвонив телефон". Історії очевидців трагедії у Чернігові
10:50
"Газпром" через повінь закрив десятки газових свердловин
10:43
В результаті російських обстрілів на Донеччині загинули дві людини
10:40
Президентка Єврокомісії: Схвалення у США допомоги Україні спонукає ЄС до активнішої підтримки
10:37
Кількість гривень в обігу України за I квартал зросла на 16 мільярдів
Усі новини...