Янукович пригрозив коаліції розпуском і Майданом-2

Субота, 1 липня 2006, 14:39

Партія регіонів закликає виборців бути готовими до акцій громадянської непокори, якщо "помаранчева коаліція буде продовжувати порушувати права людини, закони і Конституцію України".

"На ці акції людей поведе Партія регіонів, і ми разом, загальними зусиллями змусимо владу працювати на народ", - сказав лідер партії Віктор Янукович у суботу в Дніпропетровську на зборах однопартійців усіх рівнів.

Він пояснив, що Партія регіонів "була змушена виставити своїм політичними опонентами ультиматум і блокувати роботу Верховної Ради", розуміючи всю небезпеку для суспільства пакетного голосування у відкритому режимі за призначення прем'єра і спікера.

"Народ України знає, що ми не є прихильниками силових методів ведення політичної боротьби. Але і байдуже спостерігати, як у Верховній Раді створюється диктатура сил, що фактично програли нам парламентські вибори, ми не стали", - сказав Янукович.

"У противному випадку ми доможемося розпуску парламенту і нових виборів", - цитує Януковича прес-служба партії.

Янукович висловив абсолютну впевненість у тому, що в цьому випадку народ України надасть партії таку підтримку, "яка дозволить негайно приступити до демонтажу розділових загороджень, споруджених помаранчевими".

Разом з тим, на прес-конференції за підсумками проведення зібрання Янукович схвалив ініціативу президента щодо проведення "круглого столу" за участю влади й опозиції.

"Якщо формат "круглого столу" нас задовольнить і влада не буде починати спроб проігнорувати наші вимоги, перетворити цей захід на піар-акцію, то ми візьмемо в ньому найактивнішу участь", - відзначив Янукович.

Крім того, збори депутатів прийняли резолюцію "Про кризу влади в Україні і шляхи її подолання", у якій, зокрема, висунули вимогу до президента негайно звільнити з займаних посад тих глав місцевих держадміністрацій, яким відповідні ради висловили недовіру.

Також від Ющенка вимагають забезпечити встановлення і дотримання мораторію на підвищення цін на енергоносії і тарифів на послуги для населення до вироблення і твердження механізмів компенсації, що забезпечують право громадян на гідне життя.

З метою встановлення продуктивної взаємодії між депутатами всіх рівнів збори вирішили підтримати ідею створення Конгресу місцевого самоврядування України як найвищого представницького добровільного об'єднання органів місцевого самоврядування з наданням йому консультативно-дорадчих функцій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування