Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко Януковича "годуватимуть" не тим, що він хоче, а тим, що треба

Понеділок, 3 липня 2006, 11:11

Демократична коаліція вважає недоцільним йти на будь-які поступки перед опозицією, заявив член фракції БЮТ Дмитро Видрін.

За його словами, коаліція не розглядає можливості надати опозиції ті парламентські комітети, які вона вимагає.

"Поступки – це термін з минулого політичного життя. Комітети були тим шматком сиру, який влада давала умовній вороні, щоб та не каркала", - зазначив депутат.

Реклама:

За словами Видріна, учасники круглого столу були готові обговорити функції і повноваження опозиції: "Якщо лідер опозиції не з'являється на діалог опозиції і влади, то ці переговори просто не мають сенсу".

На думку представника БЮТ, метою дій Партії регіонів було зірвати переговори і додатково пропіаритись.

У той же час Видрін розповів, що у п'ятницю під час "мозкового штурму" у штабі Тимошенко було вирішено запропонувати опозиції створити у парламенті спеціальний контрольний комітет.

За словами Видріна, БЮТ також готовий підтримати закони про контрольний комітет та спеціальні слідчі комісії.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому депутат сказав, що БЮТ не погоджується на передачу опозиції інших портфелів, окрім тих, які передбачені коаліційною угодою – віце-спікера парламенту, голови рахункової палати, голови спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

"Опозиції треба дати не те, що вона просить, а те, що їй потрібно. Треба давати не Партії регіонів, а інституту опозиції", - зазначив Видрін.

За його словами, якщо опозиція отримає бюджетний комітет або інші комітети, вона втрачає свій статус критика влади.

"Як Партія регіонів буде контролювати бюджет, якщо вона сама братиме участь у його формуванні. Навіщо їм бюджетний комітет, якщо вони автоматично втрачають статус критика бюджету?", - додав депутат.

При цьому він заявив, що, якби БЮТ був у опозиції, то вони б задовольнилися наданими посадами віце-спікера, голови рахункової палати, голови спеціальної контрольної комісії з питань приватизації та перших заступників керівників усіх комітетів.

Також Видрін висловився за підсилення повноважень рахункової палати: "Ми за те, щоб через цей орган проходили всі сумнівні оборудки держави, в тому числі всі контракти "Нафтогазу України".

При цьому він зауважив, що це його особиста озиція.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування