Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко хочуть притягти до відповідальності заступника генпрокурора

Понеділок, 3 липня 2006, 11:25

Депутати від БЮТ хочуть притягти до кримінальної відповідальності заступника генерального прокурора Віктора Шокіна за незаконне порушення кримінальної справи щодо екс-голови СБУ Олександра Турчинова та його колишнього заступника Андрія Кожемякіна.

Відповідне депутатське звернення до генпрокурора Олександра Медведька направили члени БЮТ Святослав Олійник і Андрій Портнов, пише "Комерсант-Україна".

Підставою для цього послужило рішення Печерського районного суду, який визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Турчинова і Кожемякіна.

Депутати просять "у випадку виявлення в діях Шокіна ознак злочину притягти його до кримінальної відповідальності".

Як відомо, раніше Генпрокуратура порушила щодо Турчинова і Кожемякіна кримінальну справу за фактом знищення матеріалів справи міжнародного кримінального авторитета Семена Могилевича, підозрюваного в причетності до створення компанії RosUkrEnergo

Кримінальна справа була порушена за ст. 364 п. 3 КК України ("зловживання владою або службовим становищем працівниками правоохоронних органів").

У ході розслідування справи Могилевича слідчі ГПУ мали намір примусово викликати на допит Турчинова і Кожемякіна.

Як розповів керівник юридичного департаменту БЮТ Андрій Портнов, у п'ятницю Печерський районний суд визнав незаконними дії ГПУ і скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо Турчинова і Кожемякіна.

"Суд визнав незаконними абсолютно всі дії Генпрокуратури й ухвалив, що жодних матеріалів, достатніх для порушення кримінальної справи, взагалі не було. Фактично суд встановив фальсифікацію кримінальної справи", – заявив Портнов.

Він відзначив, що "суд також установив незаконність засекречення цієї справи". За його словами, рішення Печерського суду свідчить про те, що "інформація, яку поширював Шокін щодо Турчинова і Кожемякіна, є недостовірною".

"Ми починаємо процедуру притягнення Шокіна до кримінальної відповідальності. Раз суд установив незаконність його дій, він повинен за це відповісти", – заявив Портнов.

Крім цього у своєму зверненні до генпрокурора депутати вимагають надати їм дані про кількість кримінальних справ під грифом "цілком таємно", що знаходяться у провадженні ГПУ, а також дані про посадових осіб, які їх порушили.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування