Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди Ющенка й Ахметова взялися за заповідник

Понеділок, 3 липня 2006, 12:46

Позаштатний радник президента, губернатор Київської області Віра Ульянченко увійшла до складу опікунської ради національного заповідника "Софія Київська".

Перше засідання ради відбулося 30 червня. Очолить її депутат Микола Жулинський, пише газета "Дело".

Основною своєю задачею члени ради бачать пошук додаткових коштів на утримання заповідника і реставрацію його основних фондів.

За словами Жулинського, рада, у першу чергу, має намір працювати з українськими меценатами, а також із міжнародними фондами.

Меценатів у складі ради буде представляти директор корпоративного фонду компанії СКМ "Розвиток України" Анатолій Заболотний.

До складу опікунської ради увійшли також представники спеціалізованих наукових організацій, державних реставраційних компаній.

Раніше Ульянченко розповідала, що за дорученням президента займалася пошуком спонсорських коштів для реалізації ряду культурних проектів. За її словами, вона вела переговори з усіма представниками великого бізнесу України, і їй "ніхто не відмовляв".

Як повідомила директор заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська, на проведення реставрації основних будівель потрібно 105 млн. грн. протягом наступних трьох років.

Уже зараз за рахунок внесків спонсорів реставрується інший історичний пам'ятник — комплекс будинків у колишній гетьманській столиці Лівобережної України — Батурині Чернігівської області.

Для збору коштів на реставрацію був створений міжнародний благодійний фонд "Гетьманська столиця". За словами директора музею в Батурині Тетяни Ребрової, торік на рахунки фонду було перераховано 32 млн. грн.

За словами Куковальської, у Київському міському бюджеті для "Софії" цього року передбачено 10 млн. грн. Однак, констатує вона, на сьогоднішній день жодної копійки з цих засобів заповідник ще не одержав.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування