Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція натякає Януковичу, що може вивести Україну з кризи і без нього

Понеділок, 3 липня 2006, 18:12

Лідери коаліції Юлія Тимошенко, Олександр Мороз та Роман Безсмертний заявляють, що в разі відмови Партії регіонів готові на "адекватні" кроки.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів "трійки", текст якої наводить прес-служба "Нашої України".

"У випадку відмови фракції Партії регіонів від конструктивних кроків, ми залишаємо за собою право на адекватні дії, які б дозволили розпочати роботу Верховної Ради, обрати керівництво парламенту та сформувати новий уряд", - йдеться в заяві.

Реклама:

Водночас коаліціанти наголошують на необхідності налагодження діалогу, завдяки чому буде можливо "розв’язати нагальні проблеми та працювати на Україну, незалежно від того, хто знаходиться у владі, а хто - в опозиції".

"Коаліція демократичних сил розуміє всю свою відповідальність перед народом України, тому ми ще раз заявляємо – ми готові до конструктивного діалогу, але ми відкидаємо мову ультиматумів", - йдеться у заяві.

"Ми виступаємо за виконання Конституції і законів України, Регламенту, у тому числі під час обрання Голови Верховної Ради України та призначення прем’єра, до діалогу щодо забезпечення прав опозиції, у тому числі на керівництво окремими чітко визначеними парламентськими комітетами з контрольними функціями", - зазначається в повідомленні.

ВІДЕО ДНЯ

В заяві ще раз наголошується, що "саме з вини представників Партії регіонів засідання Круглого столу було зірване".

"Хоча напередодні, під час консультацій між представниками коаліції та опозиції, був погоджений регламент роботи Круглого столу та його резолюція, яка передбачала розблокування роботи парламенту, обрання спікера Верховної Ради та призначення прем’єра відповідно до Конституції та Регламенту", - йдеться в заяві.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...