Європа тепер знатиме, чи не краде Україна газ

Вівторок, 4 липня 2006, 11:20

Європейський союз виділив двадцять мільйонів євро на будівництво в Україні метричних станцій для обліку транзиту в Європу нафти, нафтопродуктів та газу.

Про це в понеділок повідомили у представництві Єврокомісії в Києві, повідомляє Німецька хвиля.

"Запровадження метричних станцій на кордонах України дозволить державі виконати своє зобов‘язання з переходу на європейські стандарти контролю якості енергоносіїв", - заявив спеціальний радник Єврокомісії з питань енергетики Фаозі Бенсарса.

"Також це унеможливить спекуляції щодо несанкціонованого відбору газу й нафти", - додав він.

За словами Бенсарса, вже за кілька місяців у Боярці має запрацювати український метричний центр з розробки еталонів кількості та якості газу, а також калібрування газових лічильників.

В свою чергу голова Укртранснафти Олександр Тодійчук сказав, що в "найближчі місяці почнеться будівництво нафтового крила, де буде визначатися кількість і якість сирої нафти, і, особливо, багато розмов є про якість нафтопродуктів".

"Це будуть і пересувні, і стаціонарні метричні системи, які даватимуть можливість визначати якість за європейськими стандартами", - додав він.

Тодійчук також зазначив, що, згідно зі світовою практикою, об‘єктивність контролю забезпечуватимуть незалежні міжнародні компанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування