Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв натякає, що саме Україні не слід переглядати договір по газу

Вівторок, 4 липня 2006, 13:31

Перегляд умов угоди про поставки до України і транзит її територією російського газу може відбитися на газопостачанні Європи.

Таке припущення висловив заступник голови правління російського ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв, повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на німецьку газету "Зюддойче цайтунг".

"Ми виконаємо наші зобов`язання, які стосуються як поставок європейським споживачам, так і Україні. Проте, якщо Україна не стане дотримуватися договорів і просто відбере стільки газу, скільки їй потрібно, тоді такий ризик виникає", - сказав Медведєв в інтерв`ю газеті.

За його словами, "чим менше газу знаходиться в підземних сховищах України, тим більшою стає ця небезпека".

Представник "Газпрому" переконаний, що Україна не стане робити спроби переглянути договори про поставки російського газу.

"Я вірю в перемогу розуму. Перш за все українська сторона повинна зрозуміти свою відповідальність як транзитної країни і виконувати свої зобов`язання", - зазначив він.

Разом із тим, відповідаючи на запитання, чи не відіб’ється негативно можливий новий "газовий конфлікт" між Москвою і Києвом на газопостачанні Європи, Медведєв переадресував його українським колегам.

"Якщо Україна дотримуватиметься підписаних домовленостей по газу, то конфліктів з нею не буде", - наголосив заступник голови правління ВАТ "Газпром".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування