Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Московський патріархат в особі одеського попа знову лізе в зовнішню політику України

Вівторок, 4 липня 2006, 14:32

Представник Української православної церкви (Московського патріархату), митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел виступив проти планів приєднання України до НАТО і Євросоюзу.

Про це він заявив під час круглого столу в Москві, підкресливши також необхідність надання російській мові статусу державної.

"Зараз дуже багато кажуть про "європейський вибір" України, про вступ України в НАТО. Правителі України намагаються переконати нас у тому, що жодним чином не зашкодить дружнім відносинам з Росією. Однак зовсім очевидно, що НАТО - ворожий Росії і всій православній цивілізації блок", - заявив митрополит.

"Не менш згубно", на думку ієрарха, і прагнення України в Європу.

"Це є черговою спробою здійснити багатовікове прагнення протестантсько-католицького, масонського і безбожного Заходу відірвати Україну від єдності зі світовим центром Православ'я - Москвою і втягти її в орбіту західних лжецінностей, зробити її частиною системи нового світового порядку", - заявив митрополит.

Він також висловив заклопотаність нагнітанням в Україні ситуації навколо проблеми російської мови, яку сам митрополит вважає надуманою.

"Ажіотаж навколо статусу російської мови розпалюється націоналістичними силами з одною метою - відірвати населення України, яке говорить російською мовою, (а це більш 50% населення країни) від своїх духовних і культурних коренів", - підкреслив митрополит.

У цьому зв'язку він заявив про необхідність проведення референдуму про надання російській мові статусу другої державної на всій території України.

"Тільки так можна відстояти права російського і російськомовного населення в Україні. Таке рішення стане важливою перемогою східнослов'янської православної цивілізації над грубим напором русофобського й антиправославного Заходу", - сказав митрополит Агафангел.

Він також підкреслив важливість збереження єдності Московського патріархату і виступив проти створення єдиної помісної церкви в Україні.

"Весь історичний досвід переконує нас: відрив від Церкви Російської означає для Української Церкви гоніння і загибель, означає насадження католицизму й унії", - сказав митрополит.

"Після спланованого і здійсненого Заходом відколу Чорногорії від Сербії решта православних народів і їхні помісні Церкви повинні зрозуміти, що без великої православної Росії Православ'я стане маргінальним у світовому масштабі, а східнохристиянські народи підуть з історії", - вважає митрополит Агафангел.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування