Від Генпрокуратури вимагають порушити справи проти "дій президента"

Вівторок, 4 липня 2006, 14:36

Компартія звинувачує президента та уряд у порушенні Конституції і законів України у сфері національної безпеки і військового співробітництва з іноземними державами.

Згідно із заявою фракції Компартії, КПУ вимагає від Генпрокуратури порушити кримінальні справи.

Зокрема, за фактом "незаконного надання військової допомоги та фінансових махінацій з бюджетними коштами з боку вищих посадових осіб держави, а також за фактами зловживання ними службовим становищем з метою отримання прибутків".

Серед "протиправних дій влади" Компартія називає "нещодавні спроби всупереч рішенням Верховної Ради провести на території України низки військових навчань за участю країн-членів НАТО".

Також КПУ згадує про "благодійну" 15-мільйонну військову допомогу, яку у 2005 році Міноборони надало іракській армії без згоди депутатів, навіть не поінформувавши Верховну Раду".

"По-третє, це безкоштовна передача Грузії чотирьох сучасних ракетно-зенітних комплексів "Бук" на підставі листа міністра оборони Гриценка і резолюції президента Ющенка", - додається у заяві.

Компартія вважає, що "такі протиправні дії з боку президента та уряду завдають прямих збитків держбюджету, підривають обороноздатність країни та зраджують національні інтереси".

Також ці дії "провокують соціально-політичне протистояння і створюють пряму загрозу конституційному ладу в Україні", додається у заяві КПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...