Тимошенко заспокоїла Януковича, що розробляє опозицію під себе

Вівторок, 4 липня 2006, 20:13

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що робота Верховної Ради може бути розблокована у випадку, якщо у вівторок лідери фракцій погодять усі позиції з ключових питань роботи законодавчого органу України.

Про це Тимошенко повідомила журналістам за підсумками погоджувальної ради лідерів фракцій, передає Ліга.

"Ми додаємо максимум зусиль, щоб розблокувати роботу парламенту не силовими варіантами, а системою консенсусних домовленостей", - підкреслила Тимошенко.

Лідер БЮТ також вважає, що парламентським фракціям удалося просунутися на шляху до взаєморозуміння. Але, за її словами, "такі кроки ще не закінчені".

Також Тимошенко повідомила, що у вівторок на 20:00 запланована зустріч лідерів фракцій у президента. "Якщо ми вийдемо на узгодження тих позицій, то завтра робота ВР буде розблокована", - сказала вона.

Лідер БЮТ вважає, що у вівторок є можливість створити "абсолютно нові інституціональні умови роботи влади й опозиції".

Вона підтвердила готовність коаліції надати опозиції усі функції контролю. Причому "не формальні і не декларативні, а діючі".

"Ми сьогодні опозицію розробляємо як для себе, оскільки не знаємо, коли самі опинимося в опозиції", - заявила Тимошенко.

За її словами, опозиції пропонують віддати не просто комітети, а створити повний спектр контролюючих комітетів, що будуть наділені набагато більшими правами, ніж комітети Верховної Ради з функціями контролю і функціями спеціальних слідчих комісій.

Вона також резюмувала: "Коли ми були в опозиції, ми про таке навіть не мріяли".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування