Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія почала новий виток торговельної війни?

Середа, 5 липня 2006, 10:59

Міністерство економічного розвитку та торгівлі Росії почало антидемпінгове розслідування проти імпорту плоского холоднокатаного прокату з України.

Про це говориться в наказі Мінекономрозвитку №171 від 3 липня, повідомляють Українські новини.

Згідно з наказом, розслідування почато на підставі заяви поданої Магнітогорським металургійним комбінатом, Новолипецьким металургійним комбінатом і компанією "Сєвєрсталь", на які припадає 100% виробництва плоского холоднокатаного прокату в Росії.

За даними заявників, у 2005 році демпінгова маржа при продажі з України склала 26,9%, обсяг імпорту даного прокату з України виріс у порівнянні з 2003 роком на 149,1%, частка України в загальному обсязі імпорту склала 90,2%.

Заявники відзначають зниження обсягів продажів плоского холоднокатаного прокату свого виробництва в Росії, скорочення його частки на російському ринку (до 80,8%), зниження рентабельності та скорочення виробництва у зв'язку з наявністю демпінгового імпорту даної продукції з України.

Нагадаємо, що Мінекономрозвитку Росії ініціює введення спеціальної захисного заходу на імпорт труб великого діаметру у вигляді додаткового мита в обсязі 8% від митної вартості.

1 лютого набула чинності постанова уряду Росії про введення п'ятирічних антидемпінгових мит на імпорт із України обсадних, котельних, насосно-компресорних, нафтогазопровідних і гарячодеформованих (діаметром до 820 мм), а також підшипникових труб в обсязі 8,9%-55,3% від митної вартості.

У серпні 2005 Мінекономрозвитку Росії почало антидемпінгове розслідування проти імпорту машинобудівного кріплення (болтів і гайок, які застосовуються для механічного скріплення різних конструкцій) з України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування