Партія регіонів повторює вивчений матеріал

Середа, 5 липня 2006, 12:57

Фракція Партії регіонів пропонує представникам коаліції затвердити перехідне положення зі змінами до регламенту, яке б діяло до остаточного ухвалення законів щодо діяльності опозиції.

"Ми пропонуємо ухвалити перехідне положення згідно з регламентом і потім доопрацьовувати законодавчу базу", - заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович журналістам.

За його словами, за допомогою цього положення "опозиція буде захищена".

Також Янукович повідомив, що погоджувальна рада, на якій обговорюється принцип розподілу парламентських комітетів, станом на 13 годину середи триває, і Партія регіонів не змінювала свою позицію.

"Питання не в кріслах, питання в тому, що наші виборці і весь народ України, незалежно від того, кого він підтримував на виборах, мають бути зацікавлені в тому, щоби влада ефективно працювала", - заявив лідер Партії регіонів.

Також Янукович процитував результати дослідження закордонних експертів, залучених Партією регіонів для вирішення питань щодо функцій влади та опозиції в Україні.

"Є дослідження американського інституту Індіани, яке робилося спільно з Україною. В них чітко виписані рекомендації щодо формування ВР, які ґрунтуються на принципі депутатських мандатів, тобто формування комітетів відповідно до місць у парламенті", - сказав він.

"Тобто сьогодні йдеться про те, що конституційна реформа має бути забезпечена законодавчо", - додав Янукович, зазначивши, що українська законодавча база у цьому питанні "не готова".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування