Генпрокуратура завела справу на суддю, яка "допомогла" Турчинову і Кожемякіну

Середа, 5 липня 2006, 13:54

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти судді Анжели Стрижевської за підозрою у фальсифікації судового рішення стосовно знищення матеріалів справи Могилевича.

Про це на прес-конференції повідомив заступник генпрокурора Віктор Шокін, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Він заявив, що кримінальної справи, порушення якої суддя визнала незаконною, не існує.

При цьому, за словами заступника генпрокурора, є інша подібна справа, що стосується не керівництва Служби безпеки України, а її рядових співробітників, підозрюваних у знищенні оперативно-розшукової справи.

За словами Шокіна, Стрижевська фактично не проводила засідання з розгляду цієї справи.

Як відомо, керівник юрдепартаменту БЮТ Андрій Портнов повідомив журналістам, що екс-голова СБУ Олександр Турчинов і екс-заступник голови СБУ Андрій Кожемякін звернулися в Печерський суд зі скаргою на кримінальну справу, оскільки раніше в ЗМІ неодноразово допускалось, що справу було знищено незаконно з їхньої ініціативи.

Портнов відзначив, що справу дійсно було знищено, однак він не знає, хто віддавав такий наказ, хоча вважає знищення справи законним, оскільки матеріали збиралися протягом 13 років, але кримінальну справуа так і не було порушено.

Портнов відзначив, що суддя Стрижевська законно розглянула справу і ухвалила рішення "визнати порушення справи за фактом знищення ОРС незаконним і скасувати постанову про її порушення".

Портнов пообіцяв, що не допустить, щоб суддя, яка ухвалила чесне рішення, була незаконно притягнута до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, у червні Блок Юлії Тимошенко заявив, що вважає кримінальну справу, порушену Генпрокуратурою по діяльності Кожемякіна, спробою скомпрометувати блок у переговорах про коаліцію у Верховній Раді.

24 березня Шокін заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом знищення матеріалів оперативно-розшукової справи СБУ про діяльність Могилевича.

При цьому Шокін підкреслив, що справа була знищена за наказом Кожемякіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...