Тимошенко обіцяє скоро розібратись з кривдниками Турчинова і Кожемякіна

Середа, 5 липня 2006, 15:22

Блок Юлії Тимошенко вважає "нахабним" тиском Генпрокуратури на судову гілку влади порушення кримінальної справи проти судді Анжели Стрижевської за підозрою у фальсифікації судового рішення стосовно знищення матеріалів справи Могилевича.

"Відкрита незаконно та безпідставно, за безглуздими звинуваченнями кримінальна справа є відвертим посяганням на право суддів об’єктивно та незалежно виконувати свій професійний обов’язок, здійснювати судочинство у відповідності до чинного законодавства", - сказано у заяві БЮТ, поширеній його прес-службою.

У БЮТ вважають, що вдаючись до подібних дій, Генпрокуратура "породжує рецидиви кучмівського режиму, намагаючись репресіями залякати українські суди та суддів".

"Викликає подив те, що коли в Україні скоюються убивства політичних діячів, Генпрокуратура замість розслідування резонансних злочинів займається пресингом незалежних судів та політичними репресіями", - йдеться у заяві.

БЮТ заявляє про неприпустимість тиску на судову гілку влади, вимагає від Генеральної прокуратури дотримуватися законів та "негайно припинити кримінально-репресивні дії проти українського судочинства".

"Блок Юлії Тимошенко обов’язково змусить чиновників ГПУ, винних у беззаконні та політичних переслідуваннях, відповідати за свої дії вже найближчим часом", - сказано у заяві.

Як відомо, раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Стрижевської за підозрою у фальсифікації судового рішення стосовно знищення матеріалів справи Могилевича.

Також Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом знищення співробітниками СБУ документів оперативно-розшукової справи на кримінального авторитета Семена Могилевича, який нібито має причетність до заснування компанії "РосУкрЕнерго".

У цій справі фігурують екс-голова СБУ Олександр Турчинов та його колишній заступник Андрій Кожемякін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування