Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Запоріжжя та Херсонську область "здали" російській мові, а в Одесі - викрутилися

Середа, 5 липня 2006, 17:43

У Запоріжжі російській мові надали статус регіональної.

За це рішення проголосувало 64 депутата міськради з 88 присутніх, проти – 14, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, депутати прийняли рішення про визнання міста Запоріжжя територією без НАТО.
За це рішення проголосували 65 депутатів.

Як відомо, у Запорізькій міськраді представлені 7 партій: Партія регіонів - 43 депутати, БЮТ - 15, блок Наталії Вітренко - 9, КПУ - 7, "Реформи і порядок" - 6, "Віче" - 5, непартійне об'єднання "Запоріжжя - наше місто" - 4.

У той же час сесія Одеської облради констатувала, що згідно зі статтею 4 закону про мови в Українській РСР в Україні забезпечується вільне користування російською мовою як мовою міжнаціонального спілкування.

Депутати облради прийняли рішення звернутися до Верховної Ради з пропозицією прискорити прийняття закону про мови в Україні в новій редакції.

Також вони прийняли рішення про те, що Одеська облдержадміністрація при формуванні проекту обласного бюджету на 2007 рік передбачить кошти для забезпечення вимог і положень хартії на території Одеської області.

Це рішення Одеської облради викликало вкрай негативну реакцію в учасників пікету перед будинком облради, який проводили активісти Блоку Наталії Вітренко.

Активісти вимагали надати російській мові статусу регіональної.

У той же час сесія Херсонської облради прийняла рішення про визнання російської мови регіональною. За це рішення проголосували 46 депутатів, проти - 25, утрималися - 2.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування