Депутати обійдуться скарбниці більше ніж у півмільярда

Четвер, 6 липня 2006, 10:18

У 2006 році діяльність українського парламенту обійдеться українським платникам податків у 606,5 млн. грн.

Про це пише газета "Дело", яка одержала "закритий" документ про кошторис витрат Верховної Ради на свою діяльність у 2006 році.

Видання відзначає, що щорічно сума витрат на роботу Верховної Ради збільшується приблизно на 40%. Наприклад, у 2005 році ця сума складала 471 млн. грн, у 2004 році — 306 млн. грн.

На харчування депутатів у "їдальні" Верховної Ради в 2006 році передбачається витратити півтора мільйона гривень. У 2004 році ця сума була рівно в два рази менша.

Фінансова підтримка санаторно-курортного комплексу Верховної Ради цього року обійдеться в 54 млн. грн., що майже на 20 млн. грн. більше, ніж два роки тому. З цієї суми на поточні витрати передбачено 40 млн. грн, 15 млн. грн. — капітальні.

У розпорядженні українських депутатів знаходяться санаторій "Нижня Ореанда", санаторний комплекс "Дюлбер", готельно-оздоровчий комплекс "Затока".

Для звичайних громадян середня вартість одного номера в "Нижній Ореанді" на добу складає $150. За даними минулого року в санаторії Верховної Ради відпочили 240 народних депутатів четвертого скликання, 189 народних депутатів попередніх каденцій.

Відрядження депутатів за кордон обійдуться приблизно в 9 млн. грн.

На проживання народних депутатів у готельному комплексі "Київ" з державного бюджету 2006 року передбачається виділити 200 тис. грн.

Один парламентарій може використовувати казенний автомобіль у межах Києва не більше ніж 25 годин на місяць. Якщо цього часу депутатові недостатньо, він може скористатися безплатним проїздом у громадському транспорті.

Для відряджень у виборчі округи парламентаріям надається право на авіапереліт. Народний обранець може не більше двох разів на місяць скористатися безкоштовними послугами авіаперевезень.

Йому надається чотири авіаквитки в економ-класі в округ і назад. Тривалість таких відряджень не може перевищувати 10 діб на місяць.

Протягом року кожен парламентарій може витратити на телефонні розмови близько 5 тис. грн.

Щомісяця кожен депутат забезпечується канцелярськими предметами на скромну суму в 40 грн.

Щомісяця депутат Верховної Ради п'ятого скликання може витрачати на оплату праці своїх помічників 9 тис. грн.

"Дело"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...