ПОРОШЕНКО СТАНЕ СПІКЕРОМ У П'ЯТНИЦЮ, А ЯНУКОВИЧ – КОНТРОЛЕРОМ

Четвер, 6 липня 2006, 10:52

Лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний прогнозує, що голосування за спікера відбудеться у четвер або в п'ятницю.

Про це він сказав після закінчення погоджувальної ради, на якій було досягнуто компроміс між більшістю та опозицією.

"Якщо сьогодні встигнемо обговорити кандидатури (на керівництво ВР та комітетами), то проголосуємо сьогодні. Якщо не встигнемо, то проголосуємо завтра. Крім того, всі фракції мають провести засідання з тим, щоб визначити своїх висуванців на посади", - сказав Безсмертний.

Він пояснив, що компроміс передбачає створення організаційно-законодавчих комітетів, які отримає більшість, і контрольних комітетів, які перейдуть до опозиції.

"Буде сформовано 18 комітетів, які мають відношення до виконавчої влади, уряду, і 15 контрольних комітетів по тих же напрямках", - додав Безсмертний.

"Тобто якщо бюджетний комітет відходить більшості, то Рахункова палата – опозиції. Якщо комітет з економічної політики отримує більшість, то комітет по моніторингу діяльності державних монополій – опозиція", - пояснив він.

При цьому Безсмертний також заявив, що кандидатура Петра Порошенка на посаду спікера є "остаточною, і ніхто її переглядати не буде".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування