Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США: Прозорість поставок газу в Європу через Україну - це добре

Четвер, 6 липня 2006, 11:14

Прозорість схем поставок газу із Середньої Азії й Росії в Європу через Україну дозволить підсилити ефективність газового співробітництва в регіоні, вважає посол США в Україні Вільям Тейлор.

"Прозорість буде сприяти підписанню кращих контрактів", - сказав він, виступаючи перед представниками Американської торгово-промислової палати 5 липня в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Посол відзначив, що нинішню систему транспортування газу з Росії й Середньої Азії в Європу "важко зрозуміти, вона не дуже прозора".

"Більшість розуміє, що необхідно знати, з ким ти маєш справу, довіряти йому або не довіряти. Тут дуже важливо мати прозорість", підкреслив Тейлор.

Відповідаючи на питання журналістів, чи надасть США допомогу Україні у випадку, якщо україно-російські газові угоди буде змінено або розірвано, Тейлор сказав: "Якщо вони (Україна й Росія) вирішать, що будуть зміни, то ми, звичайно, будемо вас підтримувати".

Разом з тим посол підкреслив, що має на увазі експертну, консультаційну й дипломатичну допомогу.

Коментуючи можливу реакцію європейського співтовариства на розірвання газових домовленостей між Україною та Росією, Тейлор сказав: "Сподіваюся, що Європа буде хоча б спостерігати за такими переговорами".

Посол ще раз підкреслив, що дане запитання стосується винятково України та Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування