У "Нашій Україні" натякають, що Мороз поводиться, як "дівчинка з Окружної"

Четвер, 6 липня 2006, 15:19

"Наша Україна" сподівається на дотримання Соціалістичною партією коаліційних домовленостей.

Про це заявив представник "Нашої України" Борис Безпалий, повідомляє прес-служба блоку.

"Наша Україна" завжди була надійним партнером, який дотримувався своїх зобов'язань перед партнерами. Завжди їх виконувала і в частині голосувань. Того ж ми чекаємо і від наших партнерів соціалістів", - наголосив Беспалий.

"Соціалісти в цьому голосуванні несуть відповідальність за цілісність щойно створеної коаліції. Зараз дії їх лідера ставлять цілісність коаліції під загрозу", - сказав народний депутат.

Як відомо, соціалісти заявили, що не підтримуватимуть кандидатуру "нашоукраїнця" Петра Порошенка на посаду спікера.

Тим часом Йосип Вінський подав у відставку з посади першого секретаря політради Соцпартії у зв’язку з бажанням більшої частини фракції СПУ створити коаліцію з Партією регіонів.

"Я, Вінський Йосип Вікентійович, подаю у відставку з посади першого секретаря політради СПУ в зв'язку з тим, що голова СПУ Мороз фактично підтримав лінію на розвал коаліції демократичних сил", - сказано у заяві Вінського, розміщеній на сайті СПУ.

Водночас член фракції “Наша Україна” Юрій Артеменко вважає позицію соціалістів щодо кандидатури спікера непослідовною.

“Ми є свідками непослідовності позицій окремих представників, в тому числі і лідерів, фракції СПУ у питанні кандидатури на посаду спікера, – сказав він.

"Члени нашої фракції, незважаючи на симпатії чи антипатії до тієї чи іншої кандидатури наших партнерів, ставлячи свої підписи під угодою, розуміли – головне, що має відрізняти політика від бізнесмена – це поняття моралі, честі і виконання зобов’язань”, - додав депутат.

За його словами, Мороз "має усвідомлювати", що якщо представники його фракції не підтримають кандидатуру, висунуту “Нашою Україною”, "то це поставить під сумнів існування коаліції взагалі".

"Тобто соціалісти можуть похоронити надію людей на демократичну більшість у парламенті. Сподіваюся, що голосування за посаду спікера у парламенті розставить все по місцях і покаже, хто є справжнім політиком, державним діячем, а хто – дівчинкою з Окружної”, - сказав Артеменко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування