"Нашоукраїнець" назвав Азарова "дебілом", а людина Януковича подякувала Морозу

Четвер, 6 липня 2006, 18:37

Член партії "Наша Україна" Анатолій Матвієнко вважає, що Соцпартія зрадила помаранчеву коаліцію.

"У цій залі сьогодні відбувається зрада. Я був на зборах коаліції, коли вона народжувалася, коли обговорювалося рішення щодо прем’єра і спікера. Вам треба було там говорити, а не тихо мовчати", - звернувся Матвієнко до Мороза з трибуни Верховної Ради.

"Я свою біографію знаю, я жодним рядком від неї не відмовляюся, але я жодного разу не зраджував. Той хто зрадить, зрадить не один раз. І не обнімайте зрадника...", - додав він.

Водночас член Соцпартії Йосип Вінський почав свій виступ з вибачень за рішення своєї партії.

"Я виступаю як представник партії, яка покрила себе зрадою, і я вибачаюся за те, що група депутатів зрадила український народ. І ця ганьба не може бути змита. І мені особливо соромно, що очолив цю зраду Олександр Мороз", - сказав він.

"Я не міг повірити, що під впливом 2-3 людей він зрадить мільйони виборців, які йому вірили", - додав він.

На слова Мороза про те, що Вінському доведеться голосувати за нього, щоб спікером не став кандидат від Партії регіонів Микола Азаров, депутат сказав: "Олександре Олександровичу, я за зрадників не голосую!"

Водночас депутат від "Нашої України" Олександр Кендзьор у своєму виступі сказав, що сподівається, що спікером не стане Азаров.

"Коли бачиш на трибуні таку людину, одразу згадуєш мудрість одного великого француза, який сказав: Або загарбник, або тимчасовий гість, або дебіл не може вивчити мови. Я не хотів би думати, що до якоїсь категорії належить Микола Янович", - сказав він.

Член БЮТ Левко Лук’яненко звинуватив Мороза у зруйнуванні домовленість усередині коаліції.

"Я думаю, що 3 місяці, які тягнулася ця волокіта (зі створення коаліції), з вашої вини. Із вами "Наша Україна" і БЮТ мали нормальну більшість. Це на вашій совісті, Олександре Олександровичу", - сказав він.

Виступаючи з трибуни член Партії регіонів Євген Кушнарьов сказав: "Дивлюся я на цей сектор зали (де знаходяться фракції БЮТ, СПУ та "Нашої України") і думаю, що воно було, якщо ви "сообразили на троих" свою помаранчеву коаліцію, якщо ви можете вилити стільки бруду на людину, з якою ви були поряд?"

"У ті роки, коли 1997 року я працював в Адміністрації президента, а Мороз був спікером, він був захисником українського парламентаризму. Я хочу сьогодні висловити йому подяку з цієї трибуни", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування