Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" заборгував росіянам $500 мільйонів за газ і провалився на переговорах?

Четвер, 6 липня 2006, 19:32

Засідання наглядової ради спільного підприємства "Нафтогаз України", РосУкрЕнерго і "УкрГаз-Енерго", яке відбулося в четвер у Москві, закінчилося безрезультатно.

Про це повідомив Агентству газової інформації джерело, близьке до "Газпрому", передає "Інтерфакс-Україна".

За його даним, одним із ключових питань порядку денного засідання було питання про умови висновку договорів між "УкрГаз-Енерго" і "Нафтогаз України".

"Оскільки сьогодні "Нафтогаз" одержує газ "УкрГаз-Енерго" без оплати і без договірної бази, користуючись тим, що він є суб'єктом, який керує українською газотранспортною системою, по суті, питання було про те, що НАК почне укладати договори і платити гроші", - додало джерело.

Рішення з цього питання не було прийнято в зв'язку з тим, що українська сторона не змогла надати переконливі гарантії погашення боргу, сума якого складає близько $500 млн., повідомив співрозмовник агентства.

"Засідання наглядової ради закінчилося повним провалом. Не було прийнято рішення з жодного питання", - сказав співрозмовник.

"Українська сторона не змогла надати переконливі гарантій оплати вже накопиченого з початку року боргу за спожитий природний газ у сумі біля $500 млн. плюс оплати того газу, який продовжує надходити на Україну", - додав він.

У свою чергу офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов у відповідь на прохання прокоментувати підсумки зустрічі сказав: "Приїжджали", не вдаючись у деталі зустрічі.

"УкрГаз-Енерго" створено 2 лютого 2006 року для виконання угоди щодо врегулювання відносин у газовій сфері між "Нафтогаз України", "Газпром" і РосУкрЕнерго.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...