Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ ГОТОВИЙ ДОМОВЛЯТИСЯ З РЕГІОНАМИ ПРО КОАЛІЦІЮ

П'ятниця, 7 липня 2006, 00:07
Обраний у четвер спікер парламенту Олександр Мороз не виключає створення у парламенті широкої коаліції.

Це Мороз дав зрозуміти під час брифінгу після його обрання.

За своїм складом і ідеологією і "Наша Україна", і БЮТ, і Партія регіонів відрізняються надзвичайно мало", сказав Мороз.

"У мене на столі лежить угода, парафована "Нашою Україною" і Партією регіонів. Там навіть назва така ж сама – коаліція демократичних сил", додав Мороз.

Він додав, що соціалісти на своїй політраді у п’ятницю розглянуть питання про участь у коаліції разом із ПР. Він визнав, що об'єднання із регіоналами "з одного боку, нібито суперечить ідеологічним засадам, які проголошувалися під час виборів".

При цьому Мороз визнав, що досі існує помаранчева коаліція. "Поки немає заяви від жодної фракції, що така коаліція зруйнована", сказав він.

Мороз зазначив, що бачить свою роль у тому, щоб "шукати злагоду між двома частинами парламенту", тому що "соціалісти можуть розмовляти і з однією, і з іншою частиною парламенту".

Він повідомив, що поки не отримав привітання від президента Ющенка. "Ми не спілкуємося через мобільний телефон. Очевидно, така розмова відбудеться завтра", вважає Мороз.

Водночас він додав, що розмовляв із Юлією Тимошенко. "Я залишаюсь із почуттям поваги до Юлії Тимошенко. Під час переговорів вона вела лінію послідовну, і вона не могла б заперечити, що я її підтримував", - наголосив він.

Мороз також зазначив, що, "якби Тимошенко висувала свою кандидатуру, і коаліція діяла так, як потрібно для суспільства, вона була б рекомендована і обрана на посаду прем’єра".

"Як буде розвиватися події ближчим часом, подивимося. Думаю, що відповідь буде не пізніше вівторка", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування