ТИМОШЕНКО ПРОПОНУЄ РОЗПУСТИТИ ПАРЛАМЕНТ

П'ятниця, 7 липня 2006, 10:28

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що в ситуації, яка склалася в парламенті, доцільно було б його розпустити.

Про це вона заявила після завершення погоджувальної ради у п’ятницю.

"Ми розцінюємо коаліцію, яка була задекларована між БЮТ, "Нашою Україною" та СПУ, як таку, яка не відбулася. Як таку, яка з правової точки зору не народилася, а це значить, що з моменту початку роботи парламенту минуло значно більше 30 днів, а коаліція не зруйнована, а просто не створена", - сказала вона.

За словами Тимошенко, передчасно говорити про новий формат коаліції.

"Будь-які дії до того, поки президент Віктор Ющенко не визначиться, чи буде він застосовувати конституційне право щодо розпуску такого парламенту, чи прийме рішення, що парламент буде працювати, можна вважати, що цей парламент працює напівлегально", - сказала Тимошенко.

Тимошенко переконана, що "напівлегальний" статус парламенту зумовлений і вимогами конституції, і "тим, що Мороз, коли йшов на вибори, не декларував, що він буде створювати коаліцію з Партією регіонів".

"І я переконана, що сьогодні такої підтримки (яка була на парламентських виборах) у Соцпартії немає. Комуністи йшли на ці вибори, боролися з олігархами, у тому числі, з "регіонами". Але сьогодні вони також порушили свої слова перед виборцями. Тому і з політичної точки зору вчорашнє ситуативне утворення не є легітимним в очах суспільства", - додала Тимошенко.

На думку лідерки БЮТ, останні події жодним чином не свідчать про єднання України, а натомість "зроблена спроба повернення старої банди, з якою боролася вся країна".

Відповідаючи на питання, чи піде БЮТ в опозицію, Тимошенко відповіла: "Наша політична сила збере партійний осередок, збере спеціальне засідання політради, і після того ми повідомимо офіційну позицію нашого блоку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...