ЮЩЕНКО ХОЧЕ ДЕМОКРАТИЧНУ КОАЛІЦІЮ, АЛЕ ВИХОДИТЬ ШИРОКА

П'ятниця, 7 липня 2006, 17:43

Президент Віктор Ющенко залишається прихильником коаліції демократичних сил, але якщо це об'єднання припинить існування, то, за його словами, має бути запропонований формат іншої коаліції.

"Я був і залишаюся прихильником коаліції демократичних сил, яку ще називають помаранчевою коаліцією", - заявив Ющенко в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві.

"Якщо ми одержимо відповідь про те, що де-юре ця (демократична) коаліція не існує, тоді інші політичні сили повинні запропонувати формат іншої, більш широкої або більш вузької, просто іншої коаліції", - сказав президент.

"Очевидно, була б актуальна, на мій погляд, тема формування більш широкої коаліції", - сказав голова держави.

Ющенко відзначив, що вимагає від політичних сил правового визначення долі "помаранчевої" коаліції (у складі Блоку Юлії Тимошенко, "Нашої України" і Соцпартії).

Він повідомив, що під час зустрічі з новим головою Верховної Ради, лідером Соцпартії Олександром Морозом у п'ятницю, той повідомив, що в цей день відбудеться засідання фракції соціалістів, де буде поставлено питання про вихід СПУ з коаліції.

Ющенко відзначив, що він як і раніше залишається прихильником коаліції демократичних сил, однак, "на жаль, учорашні події, що відбулися в парламенті, що стосуються не правового моменту, а скоріше морально-етичних норм, призвели до того, що де-факто ця коаліція розпалася".

За його словами, наразі політичні сили знаходяться "на новому етапі пошуку політичного компромісу й у цій ситуації вийти з парламентської кризи без участі президента не можливо".

Ющенко закликав політичні сили взяти тайм-аут і провести консультації.

Він також відзначив, що його дивує відсутність у політиків бажання піти на компроміси, а також нездатність багатьох політичних сил примиритися з існуванням один одного, що наносить велику шкоду Україні і її цілісності.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування