Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок Тимошенко боротиметься за помаранчеву коаліцію зубами і ногами

П'ятниця, 7 липня 2006, 18:48

Фракція БЮТ має намір ухвалити остаточне рішення щодо переходу в опозицію в понеділок на своєму засіданні.

Про це в інтерв'ю Лізі повідомив один з лідерів БЮТ Микола Томенко.

За його словами, на даний час у БЮТ йде дискусія. Сам же Томенко вважає, що БЮТ повинен перейти в опозицію до "безвідповідальної влади" і до "кулуарної коаліції", що створювалася на ідеї об'єднання посад і грошей.

Водночас депутат Андрій Шевченко після наради блоку заявив "Українській правді", що БЮТ сподівається на збереження коаліції у старому форматі.

"Ми будемо зубами і ногами чіплятися за те, щоб працювала помаранчева коаліція. На нараді обговорювалося комплекс протидій тій повзучій коаліції, яку створює Віктор Янукович і його партія", - зазначив Шевченко.

"Однак в разі того, якщо залишиться коаліція у складі тих сил які ми бачили вчора, тобто Регіони, КПУ і СПУ, то ми безсумнівно підемо в опозицію", - сказав Шевченко.

На питання, хто ж винен у розвалі демократичної коаліції Шевченко заявив, що в першу чергу це Олександр Мороз та Соціалістична партія.

"Але я думаю, що причина набагато глибша і свою долю відповідальності несуть всі політичні партії які брали участь у створенні коаліції, а також президент, який також брав участь у її створенні", - додав він.

"Те що ми побачили вчора, мені нагадало часи Кучми, - із закулісною грою, заспинними комбінаціями, коли говоримо одне, думаємо друге, а робимо третє", - сказав Шевченко.

"Ми побачили, що це коаліція з дулею в кишені, з фігою, тобто фігова коаліція, незважаючи на те, що вона представлена трьома достойними демократичними силами. А та повзуча коаліція, яку нам хочуть представити, я думаю, що це - зупинка країни і її відкат назад", - підкреслив Шевченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування